Om ViaEuropa

ViaEuropa är en neutral kommunikationsoperatör. Enklare uttryckt innebär det att ViaEuropa är motorvägen, medan informationen – bredband, media och telefoni – är trafiken. ViaEuropa ser till att själva infrastrukturen fungerar, och din tjänsteleverantör sköter resten.

Genom att ViaEuropa inte är knuten till någon specifik leverantör är konkurrensen om dig som slutkund fri. Resultatet blir ett stort utbud till bästa tänkbara pris.

ViaEuropa bildes 1999 som en av världens första neutrala operatörer av öppna stadsnät. Vi ser till att det lokala nätet fungerar och tillhandahåller en praktisk webbsida för beställning och administration. Vi säljer inga egna tjänster direkt till slutkund utan tillhandahåller själva marknadsplatsen.

ViaEuropa har sitt huvudkontor i Lund, med externa samarbetspartners på de orter där ViaEuropas nät finns etablerade. Vi arbetar med marknadens ledande hårdvaruleverantörer, såsom Cisco, Ericsson, Alcatel och PacketFront. För nätbyggnation och drift använder vi endast namnkunniga underleverantörer. Vi har lokal representation där nät finns genom våra rikstäckande samarbetspartners exempelvis Relacom och Cygate.

undefined

 

Kommunikationsoperatörens roll

Som kommunikationsoperatör, främst i öppna nät, är vår roll att erbjuda tjänster som efterfrågas av såväl nätägare, fastighetsbolag som de boende. Vår tanke är att nätet ska vara en öppen marknadsplats där fri konkurrens råder. Nätägaren och de boende ska ha ett stort utbud att välja på till bästa tänkbara pris. Samtidigt tar vi som kommunikationsoperatör ansvar för övervakning och drift av det lokala bredbandsnätet.

Tjänstekategorier

  • Internet - i ett öppet nät erbjuds Internet från olika leverantörer med valmöjlighet på flertalet hastigheter och pris.

  • IP-telefoni - med datanät direkt till bostaden kan kostnaden för fast telefoni minimeras. Välj mellan olika leverantörers erbjudanden.

  • Video on Demand (VoD) - mediatjänster från flera aktörer på marknaden gör utbudet enormt och oerhört flexibelt.
(PDF) Presentation av ViaEuropas bredbandslösningar »
 

 

undefined

Kontakt privatkund

För nybeställning, felanmälan eller information gällande enskilda abonnemang, ber vi dig som kund att vända dig till din tjänsteleverantör. Kontaktinformation hittar du under Tjänster.

undefined

Kontakt fastighetsägare och BRF

Vill du ha ett snabbt och modernt bredbandsnät i ditt bostadsområde eller bostadsrättsförening? Kontakta oss så berättar vi mer om våra lösningar!

Mailformulär »
Tel 08 - 200 240

ViaEuropa i Lund AB
Winstrupsgatan 1
222 22 Lund
 

undefined

Kontakt abuse-ärenden

Skriv ut vår abuseblankett och faxa till oss. Faxnummer finns i PDFen.

ViaEuropa abuse-blankett.pdf

undefined

Historik

1999 - ViaEuropa bildas som en neutral kommunikationsoperatör i den stora IT-satsning som pågår i Sverige. Personal handplockas, från ledande segment inom IT-marknaden, för att få största möjliga tekniska kompetens inom bolaget.

2002 - ViaEuropa förvärvas av Labs2. Bolagets inriktning utgör en naturlig synergi med Labs2 dåvarande affärsområden.

2006 - Labs2 renodlar sin verksamhet och ViaEuropa säljs till riskapitalbolaget E- Business Consulting Scandinavia AB.