2018-11-12

*Åtgärdat* Driftsstörning - Lövsångaren

Just nu pågår en driftsstörning som berör kunder i området Lövsångaren:

Gråsparvsvägen, Lund

Tekniker är på väg ut.

*Felet är nu åtgärdat.

 

2018-10-23

Planerat underhållsarbete - BRF Lugnet, Malmö

Bredband2 kommer utföra ett underhållsarbete. Kommer beröra kunder i BRF Lugnet, Malmö. Servicefönster: 2018-10-27 00:00 - 04:00 Efter servicefönstret kan ni behöva starta om er utrustning.

2018-10-15

*Åtgärdat* Driftsstörning - BRF Malmöhus 22

Ett större strömavbrott i Malmö har orsakat en driftsstörning som drabbar kunder i BRF Malmöhus 22. Tekniker är på väg ut.

*Felet är åtgärdat.

2018-10-04

*Åtgärdat* Driftsstörning - Sydantenn(CMTS) samt Connect TV(Revinge, LKF)

Just nu pågår en driftsstörning som påverkar kunder i Sydantenns CMTS nät samt Connect TV(LKF, Revinge). Tekniker är på väg ut och ska åtgärda felet.

*Felet åtgärdat.

2018-09-14

*Åtgärdat* Drifstörning LKF

Kraftringen har strömavbrott i Lund.

https://www.kraftringen.se/kundservice/Avbrottsinformation/avbrottskarta-el/

 

Strömavbrottet är nu över.

2018-08-15

*åtgärdat* Strömavbrott Gotland

Strömavbrott på Gotland påverkar leveransen av GEABs bredbandsnät.

 

Felsökning pågår

 

Felet är nu avhjälpt

2018-07-13

*Åtgärdat* Driftsstörning - GEAB, Gotland

Tele2s förbindelse till GEABs nät är nere, vilket drabbar hela nätet. Felsökning pågår

 *Felet är nu åtgärdat.

2018-06-25

*Åtgärdat* Driftsavbrott - LKF, Vikingavägen

Just nu pågår ett driftsavbrott pga en avgrävning.

*Felet är nu åtgärdat. 

2017-11-03

Mer än hälften av hushållen har fiber

undefined

Nu har mer än hälften av hushållen i Sverige en fiberanslutning

Andelen som har en anslutning via kabel-TV eller ADSL minskar i snabb takt.

Nästan 100% av alla under 55 år använder internet i någon utsträckning och användandet ökar även snabbt i äldre åldersgrupper. I gruppen över 76 år så använder drygt hälften internet.

Antalet datorer i hushållen har planat ut och ligger nu i snitt på 2,1 datorer per hushåll. Andelen som har internet via mobil och surfplatta ökar och 3 av 4 har en surfplatta hemma. De flesta surfplattor ansluts till via WiFi-nätverket i hemmet och även surfplattorna använder alltså den fasta internetanslutningen för att komma ut på internet. En stor fördel med detta är att man inte begränsas av trafiktaken som finns på mobila abonnemang.

Med mobila abonnemang behövs det ofta inte särskilt lång användning av Youtube eller videoströmningstjänster innan månadstaket för datatrafik är nått och datatrafiken stryps om man inte köper till ytterligare datamängder. Med en fast anslutning kan man överföra hur mycket data man vill.

Läs mer på Svenskarna och internet 2017.

 

2017-10-13

Så kopplar du datorn till TVn

 

undefined

 

Fler och fler använder sitt bredband till att se tv-serier och filmer via streamingstjänster, exempelvis SF Anytime, Netflix eller HBO. Tjänsterna fungerar både på datorn och i mobilen eller på surfplattan. Men ibland vill man ju även kunna se allt på TVn istället, särskilt när man är flera som vill bänka sig i soffan för det senaste filmsläppet.

Nyare så kallade smarta TV-apparater har streamingtjänsterna inbyggda bland sina funktioner, och då är det bara att stega sig fram i den inbyggda appen och starta det man vill se. Men har du en äldre TV utan den här funktionen, eller helt enkelt bara föredrar smidigheten i att bläddra i urvalet på den bärbara datorn, så finns det olika sätt att visa det på TVn.

Tidningen PC för Alla har skrivit en informativ artikel som går igenom de olika anslutningsalternativen och hur de funkar.

PC för Alla: Koppla datorn till din TV »