2020-07-01

*Åtgärdat* [Sydantenn CMTS/KOAX] Driftsstörning

Just nu pågår en driftsstörning som påverkar Sydantenns CMTS/KOAX nät. 

*Felet är nu åtgärdat.

2020-06-22

*Åtgärdat* [Allbohus, Alvesta] Driftsstörning - Torpsbruk

Just nu pågår en driftsstörning som påverkar ett fåtal kunder i Torpsbruk. 
Tekniker är på väg ut för att byta ut en trasig reservdel.

*Felet är nu åtgärdat.

2020-06-22

[GEAB] Nya högre hastigheter

Nu kan du beställa gigabit på Gotland!

Nu lanserar vi snabbare hastigheter och du som privatperson kan teckna ett 1 GB- abonnemang precis som företagskunderna. Kika på den här länken för mer info: https://gotlandsenergi.se/snabbare-fibernat/

2020-06-18

*Åtgärdat* [Malmöhus 22] - Akut underhållsarbete

Just nu pågår ett akut underhållsarbete som påverkar kunderna på Serenadgatan 28 och 30.

*Arbetet är nu genomfört.

 

2020-06-09

*Åtgärdat* [LKF, Lund] - Driftsstörning

Just nu pågår en driftsstörning som påverkar ett fåtal kunder i området Uarda i Lund.

Tekniker är på väg ut för felsökning.

Felet berodde på en avgrävd strömkabel.

*Felet är nu åtgärdat.

2020-06-06

*Åtgärdat* [LKF, Lund] - Akut underhållsarbete

Vi kommer genomföra ett akut underhållsarbete i LKF, Lund. Detta kommer ge störningar på bredbandsuppkopplingen. Arbetet beräknas pågå kl.12:00 - 18:00 idag den 6/6.

*Arbetet är genomfört. 

2017-11-03

Mer än hälften av hushållen har fiber

undefined

Nu har mer än hälften av hushållen i Sverige en fiberanslutning

Andelen som har en anslutning via kabel-TV eller ADSL minskar i snabb takt.

Nästan 100% av alla under 55 år använder internet i någon utsträckning och användandet ökar även snabbt i äldre åldersgrupper. I gruppen över 76 år så använder drygt hälften internet.

Antalet datorer i hushållen har planat ut och ligger nu i snitt på 2,1 datorer per hushåll. Andelen som har internet via mobil och surfplatta ökar och 3 av 4 har en surfplatta hemma. De flesta surfplattor ansluts till via WiFi-nätverket i hemmet och även surfplattorna använder alltså den fasta internetanslutningen för att komma ut på internet. En stor fördel med detta är att man inte begränsas av trafiktaken som finns på mobila abonnemang.

Med mobila abonnemang behövs det ofta inte särskilt lång användning av Youtube eller videoströmningstjänster innan månadstaket för datatrafik är nått och datatrafiken stryps om man inte köper till ytterligare datamängder. Med en fast anslutning kan man överföra hur mycket data man vill.

Läs mer på Svenskarna och internet 2017.

 

2017-10-13

Så kopplar du datorn till TVn

 

undefined

 

Fler och fler använder sitt bredband till att se tv-serier och filmer via streamingstjänster, exempelvis SF Anytime, Netflix eller HBO. Tjänsterna fungerar både på datorn och i mobilen eller på surfplattan. Men ibland vill man ju även kunna se allt på TVn istället, särskilt när man är flera som vill bänka sig i soffan för det senaste filmsläppet.

Nyare så kallade smarta TV-apparater har streamingtjänsterna inbyggda bland sina funktioner, och då är det bara att stega sig fram i den inbyggda appen och starta det man vill se. Men har du en äldre TV utan den här funktionen, eller helt enkelt bara föredrar smidigheten i att bläddra i urvalet på den bärbara datorn, så finns det olika sätt att visa det på TVn.

Tidningen PC för Alla har skrivit en informativ artikel som går igenom de olika anslutningsalternativen och hur de funkar.

PC för Alla: Koppla datorn till din TV »

 

2017-05-23

Välkommen till vår nya beställningsportal

 

undefined

Nu har vi lanserat vår nya sajt. Sidan har trimmats för att bli ännu snabbare och vi har försökt göra det lättare för våra besökare att hitta rätt tjänster.

Om du har någon fundering eller synpunkt på vår beställningsportal så är du välkommen att skicka ett mail till vår webbadministratör på marknad@viaeuropa.net

Gäller ditt ärende tjänster, abonnemang eller priser så vänligen kontakta den aktuella tjänsteleverantören.

2017-04-03

Skojfriskt på nätet 1:a april

Som brukligt enligt traditionen så poppade det upp aprilskämt runt om på nätet

 

Bredband2 visade upp en påhittad supertjänst med individuella personliga rådgivare för sina kunder. En bit in i presentationsvideon ser man en supporttekniker som gör gratis hembesök och hjälper till med alla möjliga orimliga saker, som att vara med på selfies i mobilen eller sitta bredvid och lära ut hur man spelar onlinespel. Nog för att det finns många som hade uppskattat en sådan tjänst!

undefined

http://www.bredband2.com/nyheter/gick-du-pa-vart-aprilskamt/

 

Bahnhof kritiserade den påhittade nystartade s.k. Bredbandsmyndigheten. Den nya myndigheten skulle ge alla svenskar gratis internet i utbyte mot att de helt gav upp upp sitt privatliv. Myndigheten skulle ha rätt att samla in och kontrollera alla personliga uppgifter och åsikter och skapa en tillrättalagd version av internet.

I verkligheten går det lyckligtvis inte till på det här viset! Men Bahnhof vill lyfta fram att det faktiskt ständigt pågår en diskussion om detta. Det finns samhällsdebattörer som vill ha en extrem kontroll över internet och med olika former av censur ta bort helt lagliga men i deras ögon "fel" åsikter.

undefined

https://www.bahnhof.se/press/press-releases/2017/04/01/ny-bredbandsmyndighet-ska-overvaka-svenskarna-pa-natet

 

Ett aprilskämt av det lättare slaget presenterades av Google förra året. De lanserade sin nya låtsasprodukt som bestod av ett par Virtual Reality-glasögon i vanlig genomskinlig plast, som de kallade Actual Reality. En vanlig fönsterruta helt enkelt. Ibland är det skönt att uppleva verkligheten också utan för mycket teknik emellan!

undefined

https://www.google.com/get/cardboard/plastic/